Naar hoofdinhoud springen
0

RAL 9006 Blank aluminiumkleurig

Pagina afdrukken

Deze pagina toont RAL-kleur 9006 met de naam Blank aluminiumkleurig. Deze kleur komt voor in de categorie Wit- en zwarttinten, onderdeel van de collectie RAL Classic.

In andere talen is deze RAL-kleur bekend onder de volgende namen:

Engels:White aluminium
Duits:Weißaluminium
Frans:Aluminium blanc
Italiaans:Alluminio brillante
Spaans:Aluminio blanco
RAL K7-kleurenwaaier

Belangrijk: RAL-kleuren worden op computerbeeldschermen niet volledig waarheids­getrouw weergegeven. Gebruik de kleurimpressie op deze pagina zodoende alleen als referentie. We raden u aan een fysieke RAL-kleurenwaaier te kopen om zeker te zijn van de juiste kleur. U heeft al een RAL-kleurenwaaier voor slechts €14,95.

Meer informatie / bestellen

Kleurimpressie

Er is een belangrijk verschil met RAL 9006 en RAL 9007 ten opzichte van de overige RAL Classic kleuren. De overige kleuren zijn allemaal dekkende kleuren in verschillende tinten en geschikt voor toepassing op alle gekleurde materialen. Bij elke nieuwe editie kunnen deze kleurstalen in een zeer nauwkeurige tolerantie worden geproduceerd. Dit geldt niet voor RAL 9006 en RAL 9007.

Beide kleuren zijn afkomstig uit het corrosiebeschermingsprogramma van de voormalige Reichsbahn (Duitse spoorwegen). Deze kleuren waren verplicht voor corrosiebescherming van staalwerk (treinstations, bruggen etc.) en het rollend materieel (daken etc.). De kleuren hadden ook vergelijkbare functies in de voormalige Duitse luchtmacht en marine. Ze waren nooit bestemd voor decoratieve doeleinden. RAL 9006 wordt hoofdzakelijk geproduceerd uit aluminiumdeeltjes en RAL 9007 wordt geproduceerd met ijzeroxide in een gelaagde structuur met kleine hoeveelheden aluminiumpoeder. De Reichsbahn registreerde al zijn kleuren bij RAL om deze als referentie te kunnen gebruiken bij het plaatsen van orders. Vandaar dat RAL 9006 en RAL 9007 zijn opgenomen, maar sinds de jaren '70 heeft hun opname geleid tot misverstanden.

Onlangs zijn metallickleuren populair geworden voor allerlei architecturale toepassingen (kozijnen, winkelvloeren etc). RAL 9006 en RAL 9007 werden vervolgens door de markt gebruikt om eisen aan te geven, ook al bestond er geen uniforme finish voor deze kleuren. Bovendien hebben beide kleuren een transparante laag nodig om ze op decoratieve oppervlakken te kunnen gebruiken. Hiervoor is vaak een speciale coating tegen een speciaal prijsniveau nodig. Indien meerdere coatings van verschillende soorten worden gecombineerd (verf, lak, poedercoatings), levert dit vaak problemen op indien gekozen is voor RAL 9006 of RAL 9007. Verschillen in kleur zijn dan heel gebruikelijk. Daarom adviseert RAL deze kleuren alleen voor corrosiebescherming te gebruiken en niet voor decoratieve doeleinden.

Druk op het onderstaande kleurvoorbeeld voor een vergroting van deze kleur:

HEX-code:#a1a1a0
RGB-code
Rood:161 (63%)
Groen:161 (63%)
Blauw:160 (63%)
CMYK-code
Cyaan:35%
Magenta:30%
Geel:30%
Zwart:10%

Bekijk deze kleur in het echt op een fysieke RAL-kleurenwaaier

Het is risicovol om alleen op basis van een kleur op een beeldscherm een beslissing te nemen. Om zeker te zijn van de juiste kleur, raden we u aan gebruik te maken van een fysieke RAL-kleurenwaaier. Op deze website kunt u voordelig een RAL-kleurenwaaier bestellen.

  • 213 RAL Classic-kleuren
  • 2 x 15 cm, glanzend
  • 5 kleuren per pagina
  • 213 RAL Classic-kleuren
  • 5 x 15 cm, semi-mat
  • 1 kleur per pagina
  • 213 RAL Classic-kleuren
  • 5 x 15 cm, glanzend
  • 1 kleur per pagina
Sluiten
Een moment geduld...
Sluiten

Het gekozen product is met succes aan uw winkelwagen toegevoegd.