Over RAL-kleuren

Over het RAL-systeem

RAL is een coderingssysteem om kleuren van onder andere coatings te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld en staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. De kleurdefinities zijn de standaard in industrie, verkeersveiligheid en bouw.

De standaard wordt beheerd door het Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung. Meer informatie over het RAL-kleurensysteem vindt u op Wikipedia.

Over deze website

De website RALkleuren.com biedt een overzicht van alle classic RAL-kleuren. Deze kleuren zijn ingedeeld op kleurtint en de bezoeker kan een kleur opzoeken aan de hand van de kleurnaam of de kleurcode. RALkleuren.com wordt dagelijks door duizenden bezoekers geraadpleegd. Tevens richten we ons op andere landen met de websites RALcolorchart.com, RALkleurenwaaier.be, RALfarbpalette.de, CouleursRAL.fr, ColoriRAL.it en ColoresRAL.com.es.

Dankzij de zwarte achtergrond van de website komen de RAL-kleuren optimaal tot hun recht. RALkleuren.com toont allerlei informatie waaronder de kleurnamen in andere talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans). Verder beschikt de website over een functie om de kleur op het volledige schermoppervlak te bekijken.

Ook is een printversie opgenomen en is speciale aandacht besteed aan de weergave op smartphones. Gebruikers van bijvoorbeeld de iPhone zien een voor het kleine scherm geoptimaliseerde weergave van de content.

Deze website is een initiatief van Whirlwind Internet.

Sluiten